4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

winkel ideeen

Tegenwoordig is het belangrijk om je bedrijf zowel offline als online te promoten. Mensen moeten weten dat je er bent, en weten dat je hen kan helpen met jouw core business. Komt jouw business vooral voort uit je winkelpand, dan is het extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Aan de binnenkant, én aan de buitenkant!

Een professionele aankleding van de buitenkant van je winkel onderscheidt je van andere winkelpanden in de straat, en maakt potentiële klanten nieuwsgierig om een kijkje binnen te komen nemen. Hoe pak je dit aan zonder jezelf enorm op kosten te jagen? Wij geven je 4 gouden tips, waar je vandaag nog mee aan de slag kan!

Het begint bij zichtbaarheid

De basis is simpel: mensen die langs je winkelpand komen, moeten weten dat je bestaat. Dat begint met het laten zien je bedrijfsnaam (en -logo). Daarnaast moet de buitenkant van je pand de stijl van je bedrijf vertegenwoordigen, en de nieuwsgierigheid prikkelen van toevallige voorbijgangers. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken: wij lichten 4 budgetvriendelijke manieren voor je uit.

1) Spandoek met frame op je gevel

Een spandoek op je gevel kan verschillende doeleinden hebben. Misschien wil je het gebruiken om je bedrijfsnaam en -logo boven de ingang aan te brengen (handig als je het pand huurt!), of om een tijdelijke actie mee te promoten. Een spandoek is altijd betaalbaar, en is eenvoudig op maat te maken. Je kan zo groot gaan als je maar wil! Spandoeken zijn tegenwoordig te krijgen in vochtwerend en uv-werend materiaal: handig als je het voor langere tijd buiten wil laten hangen. Het blijft er altijd als nieuw uitzien!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Waarom zou je de ruimte vlak voor je pand niet gebruiken om de aandacht van voorbijgangers te trekken? Juist: de stoep voor je pand biedt een unieke kans voor verplaatsbaar promotiemateriaal! Stoepborden kun je eenvoudig voorzien van wisselende communicatie. Je kunt regelmatig voordelig nieuwe posters laten drukken, en met het klik- of schuifmechaniek draag je weer een hele andere boodschap uit dan de week ervoor. Kies voor een model met een watervoet en wieltjes, dan blijft je stoepbord makkelijk te verrijden en waait hij niet bij de eerste de beste windvlaag weg.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Wat is jouw associatie als je ergens de vlag uit ziet hangen? Juist! Daar is iets te vieren! Maak klanten onderdeel van het feestje dat jouw winkel is, en leuk de buitengevel op met sfeervolle gevelvlaggen. Leuk om een speciale actie mee aan te prijzen, maar ook ideaal om mee te laten zien dat jij verkoper bent van dat ene populaire merk, of servicepunt bent voor een postbedrijf. En ben je onderdeel van een winkeliersvereniging? Denk er dan eens over om gezamenlijk vlaggen te laten maken! Zo geef je tegen een lage prijs de hele winkelstraat een gezellige uitstraling.

4) Wapperende beachflags op de stoep

Met ons typisch Nederlandse klimaat ben je wel gek als je niet gebruik maakt van de wind bij de promotie van jouw winkel. Laat die vlag maar wapperen! Maar wat nou als je geen plek hebt voor een enorme vlaggenmast? Dan zijn beachflags een leuke manier om toch de aandacht te pakken! Beachflags kunnen in verschillende designs gemaakt worden en kunnen gewoon op een staander geplaatst worden. En ben je bang dat de wind met je vlag aan de haal gaat? Veranker hem in de grond of gebruik een verzwaarde voet! Waar je jouw beachflags neer kan zetten:

  • Op de stoep
  • Langs je parkeerplaats
  • Andere overgebleven buitenruimte

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Spreken deze ideeën je wel aan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen als je beachflags, stoepborden of geveldoeken wil laten maken? Geen nood. De specialisten van Megavista helpen je graag! Ze hebben ruime ervaring met het ontwerp en de productie van promotiematerialen voor winkels. Voor binnen, maar ook voor buiten! Doe inspiratie op via hun website of contact ze rechtstreeks voor persoonlijk advies. Samen kom je altijd tot de leukste ideeën voor jouw winkel!

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen