Tips bij een spandoek laten drukken

spandoek

Ga jij voor het eerst in je leven een spandoek laten drukken? Dan komt er een boel op je af. Van de keuze van het juiste materiaal, tot het maken van een ontwerp: als je dit niet iedere dag doet, heb je veel om over na te denken. Maar het goede nieuws is: als je het in één keer goed aanpakt, heb je een doek waar je op veel momenten plezier van gaat hebben. Waar moet je op letten als je een spandoek gaat laten drukken? Wij geven je deze tips mee, waarmee je keer op keer een topresultaat neerzet!

1) Niet té veel tekst

Een spandoek is niet de plaats om een compleet essay op te laten drukken. Een korte, kernachtige tekst is meer dan voldoende! Bedenk altijd dat een snelle voorbijganger je tekst moet kunnen lezen én begrijpen: en die voorbijganger heeft vaak maar een fractie van een seconde. Geen lopende volzinnen dus, maar één of twee tekstblokken waarin je de belangrijkste informatie terugvindt. Anders neemt het je hele spandoek over, en gaat niemand het lezen!

> Houd het leesbaar voor de voorbijganger

2) Afbeeldingen met een goede resolutie

Hoe groter je spandoek, hoe belangrijker de grootte van de gebruikte afbeelding of afbeeldingen. Neem je afbeeldingen met een te lage resolutie, dan loop je het gevaar dat jouw spandoek er straks korrelig of slecht van kwaliteit uit komt te zien. En niets is zo lelijk als een spandoek waarop je de pixels kunt tellen! Ga dus voor kwaliteit en kies voor afbeeldingen die dat ook overbrengen. Voor een spandoek zou je eigenlijk geen afbeeldingen met een resolutie van lager dan 72 dpi moeten gebruiken.

> Minimale resolutie voor een spandoek: 72 dpi

3) Houd de rand vrij

Een spandoek hang je strak op door hem te bevestigen aan een vlaggenmast of een ander soort frame. In de productie van je spandoek wordt dus altijd rekening gehouden met de bevestiging: het is slim als jij dat in je ontwerp ook doet. Binnen 5 cm van de rand kan namelijk een stiksel komen te lopen, of een ophangoog geplaatst moeten worden. Zorg er dus voor dat de laatste 5 cm van je ontwerp geen belangrijke tekstelementen of onmisbare details uit een afbeelding bevat. Het zou zonde zijn als ze wegvallen!

> 5 cm langs de rand is off limits voor tekst of afbeeldingen

4) Maak je doek niet te klein

In de zoektocht naar het juiste formaat voor je spandoek is het makkelijk om per ongeluk een maatje te klein te kiezen. Zonde eigenlijk, want je verliest een deel van de impact en bespaart nauwelijks op de kosten! Met textiel is het makkelijk om groots uit te pakken: een spandoek is überhaupt niet duur in de productie, en extra vierkante meters zijn vaak erg betaalbaar.

Met de juiste bevestiging is zelfs het grootste spandoek makkelijk op te hangen. En je spandoek weer opbergen is makkelijk en neemt nauwelijks ruimte in: even opvouwen en klaar ben je!

> Textiel nodigt uit voor grote producties

Hulp nodig met je spandoek?

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partij die jou van A tot Z kan helpen in de productie van je spandoek? Neem dan eens contact op met Megavista. Dé specialist in drukwerk op textiel, met die typische Noordelijke nuchterheid!

Hier weten ze precies waar ze op moeten letten als ze een spandoek gaan maken. Van advies over het juiste materiaal en formaat, tot hulp in het design van hun dtp’er: niets is te veel gevraagd. Bij Megavista vinden ze het nu eenmaal leuk om het beste drukwerk voor jou én met jou te maken!

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen