Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

matras

Een goed matras kiezen doe je niet op basis van de prijs. Want wist je dat goedkope matrassen vaak net zo goed zijn als duurdere varianten? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit en waar je wél op moet letten wanneer je een nieuw matras koopt. Zo helpen we je het perfecte matras te vinden, zonder daar een cent te veel aan uit te geven!

Een duur matras is geen goed matras

Goedkope matrassen zijn soms net zo goed als dure varianten. Maar hoe kan dat? Je zou toch denken dat het materiaal dan beter is? Nee hoor, vaak betaal je extra voor een merk. Sterker nog: soms zijn matrassen wel drie keer zo duur als er een merk op staat! Daarom is het belangrijk om goedkope matrassen niet af te schrijven, maar naar de kenmerken te kijken.

Welk matras past bij jou?

Tijdens je zoektocht naar het perfecte matras laat je je dus niet leiden door de prijs. Wat wel belangrijk is, is het matras kiezen dat het best bij jou past. Iedereen heeft namelijk persoonlijke voorkeuren. Heb je lichamelijk klachten? Dan kies je voor traagschuim. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan passen koudschuim- en pocketvering matrassen beter bij jou. Zo kun je al snel een keuze maken en vallen een heleboel goedkope matrassen voor jou af.

De eigenschappen van een goed matras

Ieder type matras heeft bepaalde eigenschappen die aangeven of de kwaliteit goed is. Zo is de ondersteuning bij een pocketvering matras steeds beter naarmate het aantal pockets toeneemt. Hetzelfde geldt voor de veerkracht van schuim matrassen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei persoonlijke wensen waaraan een goedkoop matras moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je goedkope matras is het essentieel om het goed te onderhouden. Je doet dit bijvoorbeeld door het matras regelmatig te stofzuigen en het te laten luchten nadat je bent opgestaan. Daarnaast adviseren we je één keer per maand alle wasbare delen uit te wassen en, als dat mogelijk is, het matras te draaien. Tot slot bescherm je je matras door in ieder geval een molton te gebruiken en eventueel een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

In de webshop van Matrasconcurrent vind je een ruim aanbod goedkope matrassen van topkwaliteit. Deze matrassen komen direct bij een Nederlandse fabrikant vandaan, waardoor je niet voor een merknaam betaalt en alles mogelijk is. Dankzij jarenlange ervaring weet Matrasconcurrent precies waar mensen behoefte aan hebben en aan welke eigenschappen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga meteen naar Matrasconcurrent om het aanbod te bekijken en sla je slag!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen