Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

buitenhout

Als je houten meubels, schuttingen of vlonderplanken tijdens de winter onbeschermd buiten blijven staan, dan kán het zijn dat je in het vroege voorjaar schrikt van wat je aantreft. Het nare Nederlandse klimaat doet je buitenhout zeker geen goed in het najaar en de winter. Vuil en andere aanslag hebben vrij spel tijdens de koude, natte maanden en dat zie je zeker weten terug in de staat van het hout.

Geen stress, want met een goede onderhoudsbeurt knapt je buitenhout weer zienderogen op! De producten van Rubio Monocoat kunnen je hierbij helpen: in dit artikel leggen we je daarom uit welke stappen je zou moeten nemen, en welke Rubio Monocoat producten er het beste bij jouw klus passen!

Je hout grondig schoonmaken

Iedere opfrisbeurt van buitenhout begint met een grondige reiniging. Je verwijdert eerst algen, mos en ander vuil voordat je bezig kunt met de verdere behandeling van het hout. Sta je al met je hogedrukspuit in de aanslag? Leg die dan maar gauw weer aan de kant, want dat is zeker niet hoe we jouw buitenhout gaan reinigen. Door de druk van de hogedrukreiniger kun je het hout onnodig beschadigen!

Ga liever voor een milde houtreiniger zoals de Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner: die reinigt het hout diep, maar houdt tegelijkertijd de beschermende toplaag van het hout intact. Even inborstelen en afspoelen met een normale tuinslang, en klaar ben je.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Is je houten loungeset, tuintafel of tuinstoel helemaal verweerd de winter uitgekomen? Behandel ze dan na een goede schoonmaakbeurt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Dit is een olie die erop gericht is om je buitenhout in ere te herstellen, en het de komende maanden en jaren beter te beschermen tegen vuil en weersinvloeden. Zo kun je jouw meubels met een gerust hart het hele seizoen buiten laten staan!

De Hybrid Wood Protector van Rubio Monocoat dekt in één enkele laag en is makkelijk aan te brengen met een platte borstel of kwast. Kies uit tal van stijlvolle kleuren en geef je tuinmeubels helemaal je eigen draai!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Zit het probleem hem juist in je verticale hout, zoals schuttingwerk of je houten gevelbekleding? Ook dan is naast een grondige schoonmaakbeurt een behandeling met een olie ten zeerste aan te raden. Zo voorkom je dat je halverwege het seizoen weer met je hout aan de slag moet! Met de Rubio Monocoat WoodCream kun je makkelijk werken op verticaal hout: het drupt niet, dekt in één keer en behoudt zijn kleur tot wel 10 jaar. De crèmeachtige textuur maakt dit wondermiddel extra makkelijk aan te brengen.

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Ga je jouw houten terras een opfrisbeurt geven? Dan is het extra belangrijk om het goed te reinigen: aanslag als vuil en algen kunnen een glibberig oppervlak geven en dat kan uitglijgevaar met zich meebrengen. Begin dus altijd met schoonmaken! Ook hier kan een extra beschermingslaag geen kwaad: het geeft je vlonderterras zijn originele, warme kleur weer terug en beschermt het tegen nieuwe aanslag en vuil. De Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector kun je ook eenvoudig aanbrengen met een vloerborstel: zo maak je jouw terras weer helemaal klaar voor de zomer!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Kan jij niet wachten om buiten met de producten van Rubio Monocoat aan de slag te gaan, maar zoek je nog een adres waar je deze middelen voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij dé tip voor je! Bij Vloeronderhoudswinkel verkopen ze alle reinigers en oliën van Rubio Monocoat namelijk tegen de scherpste prijzen. Je kunt er gemakkelijk online bestellen en de verzending is supersnel. Vaak kun je dezelfde week nog buiten aan de slag!

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen