4x elektra-tips: vergeet jij dit te installeren in je nieuwe huis?

elektra tips

Als je binnenkort een nieuw huis gaat betrekken, heb je een boel dingen op je lijstje staan. Waar moet er allemaal nog anders voordat jij er kunt gaan wonen? Naast een ander kleurtje op de muur en wat nieuwe meubels, loont het ook om eens te kijken naar de elektra in huis. Is dat nog wel in goede staat, en welke functionaliteiten ontbreken er nog?

Welke zaken vergeten veel mensen als ze gaan verhuizen? Deze 4 slimme tips maken van jouw nieuwe huis direct een functionele en veilige plek om te wonen!

1) Modern schakelmateriaal

Onderschat niet de verandering die je teweeg kunt brengen met nieuwe schakelaars en stopcontacten. Is je schakelmateriaal enkele tientallen jaren oud, dan is de kans groot dat het er stiekem al verouderd uitziet en het misschien zelfs wel onveilig kan zijn. Het vervangen kost vaak maar enkele tientjes; dit is bovendien een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. En het geeft je huis een echte metamorfose!

2) Rookmelders

Naast een mooi interieur is de veiligheid in huis natuurlijk ook belangrijk. Merk jij het op tijd, als er onverhoopt brand uitbreekt? De installatie van rookmelders is niet voor niets verplicht voor iedere woning sinds 1 juli 2022. Een simpele maatregel, die zoveel goeds kan brengen in een noodsituatie! Hang minstens op iedere verdieping van je huis één rookmelder, en let erop dat je ze niet in de buurt van ventilatieopeningen of de verwarming hangt.

  • 1 rookmelder op iedere verdieping
  • niet bij ventilatieschachten of onderdelen van je verwarming

3) Koolmonoxidemelders

Nog niet verplicht, maar wel minstens zo belangrijk: koolmonoxidemelders op strategische plaatsen. Bijvoorbeeld naast je cv-ketel, gasboiler of gashaard. Eigenlijk ieder apparaat dat brandstof verbruikt (zoals gas of brandhout), kan bij slechte installatie koolmonoxide produceren: een potentieel dodelijk gas dat ook nog eens geur- en kleurloos is. Dit giftige gas merk je zelf niet op tot het te laat is! Koolmonoxidemelders installeren bij verbrandingsapparaten is dus geen overbodige luxe.

4) Bewegingsmelders

Inbrekers buiten de deur houden? Zorg dan dat je buitenverlichting automatisch aanspringt als er iemand het huis nadert. Een bewegingsmelder kan je hierbij helpen! In deze apparaten zit een voeler, die beweging binnen een bepaalde straal detecteert en de buitenverlichting dan direct laat aanspringen. Ongemakkelijk voor ongenode gasten, en juist wél handig voor jezelf! Jij hoeft niet meer te zoeken naar je sleutels of naar de lichtknop, en criminelen worden sterk ontmoedigd om jouw huis uit te kiezen voor hun volgende inbraak. Win-win!

Voor al je elektra in en om het huis

Ben jij helemaal op ideeën gebracht en zoek je een betrouwbare shop waar je al je elektra eenvoudig kunt aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Elektro-kopen.nl! Niet alleen staan ze bekend om hun enorme assortiment elektronica, ze worden ook nog eens geroemd om hun uitstekende klantenservice. Heb je dus een vraag over de installatie, of kun je meer tips gebruiken over elektra in en om het huis? Bij Elektro-kopen.nl staan ze voor je klaar!

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen