Hoe verzorg je jouw stenen vloer?

stenen vloer

Een stenen vloer draagt bij aan een luxueuze uitstraling van je huis, en dat is dan ook de reden dat deze type vloeren erg in trek zijn. Wel zijn stenen vloeren erg kwetsbaar. Vuil, grind of zand kunnen al snel kleine beschadigingen achterlaten op deze vloeren. Daarom is het van belang dat vloeren in het algemeen, maar specifiek stenen vloeren, goed onderhouden worden. In deze blog worden schoonmaaktips besproken voor de beste verzorging van jouw stenen vloer!

Verwijderen van vuil

De eerste stap in de verzorging van jouw stenen vloer is het verwijderen van viezigheid en vuil. In eerste instantie kan dit gemakkelijk door het stofzuigen en dweilen van de vloer. Let er hierbij wel op dat het dweilen gebeurt met een zachte dweil of een microvezeldoek. Schurende middelen moeten te allen tijde vermeden worden! Voor hardnekkig vuil kunnen ook verschillende, speciale schoonmaakmiddelen worden gebruikt, zoals de producten van Lithofin.

Voorkom vlekken

Het is natuurlijk erg jammer als er vlekken ontstaan op een mooie, goed onderhouden stenen vloer. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je dergelijke vlekken kunt voorkomen, of nog beter, voorkomen. Als er per ongeluk vloeistoffen gemorst worden op de vloer, is het cruciaal om dit direct op te nemen met keukenpapier of een absorberende doek. Hierdoor wordt de kans op blijvende vlekken geminimaliseerd. Om blijvende vlekken helemaal te voorkomen, kun je gebruik maken van impregneermiddelen die het onderhoud van je stenen vloer vergemakkelijken.

Bescherm tegen krassen

Stenen vloeren lopen snel krassen op: of dit nu komt door het gebruik van schurende objecten, het binnenkomen van zand of grind, of zelfs het verplaatsen van meubels over de vloer. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om altijd viltjes of een vergelijkbaar materiaal onder de meubels te gebruiken en het schuiven van zware voorwerpen over de stenen vloer te vermijden.

Gebruik van water

Het is niet schadelijk om water te gebruiken op een stenen vloer. Echter, overmatig gebruik van water kan problemen veroorzaken. Te veel water kan in de vloer trekken en vlekken veroorzaken. Daarom is het verstandig om vooraf een stenen vloer waterdicht te maken met behulp van een impregneermiddel. Op deze manier kun je het risico op vlekken op de stenen vloer vermijden.

Preventief onderhoud

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om pas actie te ondernemen tegen vuil, vlekken of krassen wanneer het al te laat is. Maar het is nog beter om preventief te werk te gaan. Floormade heeft hiervoor een uitstekend assortiment middelen, variërend van impregneermiddelen tot allesreinigers. Neem een kijkje op de website en kies voor de optimale verzorging van je stenen vloer!

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen