Beveiligingscamera buiten plaatsen

camera buiten

Wil jij buiten een beveiligingscamera plaatsen? Bijvoorbeeld om je eigendommen te beveiligen of huisdieren en vee in de gaten te houden? Heel verstandig, maar we adviseren je je eerst goed in te lezen op dit thema. Wist je namelijk dat je je aan bepaalde wetten moet houden? In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten wat wet- en regelgeving betreft én geven we je tips voor het ophangen van je camera’s.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

Er zijn allerlei verschillende redenen om buiten een beveiligingscamera te plaatsen. De meeste mensen doen dit, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, om hun bezittingen (of zichzelf) te beveiligen. In de eerste plaats werkt een beveiligingscamera preventief. Iemand met kwade intenties komt immers liever niet in beeld! Daarnaast kun je de beelden eventueel gebruiken als er wel iets mis gaat.

Dieren in de gaten houden

Naast het beveiligen van je eigendommen, kun je camerabewaking ook inzetten om huisdieren en vee in de gaten te houden. Wat spookt je hond of kat uit als jij er niet bent? Houd je dieren die drachtig zijn of broeden en wil je die observeren? Of zie je continu schade aan je eigendommen of aan de dieren zelf en wil je weten hoe dit komt? Camera’s kunnen je een heleboel leren!

Wat zijn de regels?

Zoals je leest zijn er veel redenen om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Maar dat mag niet zomaar. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat aan welke eisen je moet voldoen. Zo is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welk doel je wilt bereiken met je camerabeveiliging en mag je geen beelden maken die dit doel niet ondersteunen. Dit geldt zeker wanneer je de openbare weg filmt. Daarnaast moet je altijd kenbaar maken dat je filmt, bijvoorbeeld met een bordje of sticker. Check ook altijd even voor de zekerheid of er in jouw gemeente extra regels gelden.

Waar moet je verder op letten?

Ken je de regels? Dan kun je bepalen waar de beveiligingscamera’s moeten komen. Houd hierbij altijd rekening met bomen en planten, maar ook met tegenlicht van bijvoorbeeld de zon en lantaarnpalen. Verder is het goed om de beveiligingscamera buiten in ieder geval op 2,5 meter hoogte te hangen, zodat vandalen er niet bij kunnen.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Heb je de plaats bepaald? Dan kun je gaan monteren. Ook hiervoor geven we je een aantal tips:

  • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
  • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
  • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht
  • Gebruik uitsluitend rvs schroeven

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Nu weet je precies waar je op moet letten wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt plaatsen. Het enige dat je nog nodig hebt is natuurlijk de camera zelf! Hiervoor ga je naar de webshop van CCTVwinkel. In hun uitgebreide aanbod vind je allerlei verschillende beveiligingscamera’s geschikt voor buiten de deur. Ga naar hun website, vraag advies of bestel meteen de beveiligingscamera die het best bij jou past, dan heb je die met een beetje geluk al binnen 1 á 2 werkdagen in huis!

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen