De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

hulpmiddelen onderhouden vloer

Als je een mooie houten vloer hebt liggen, wil je natuurlijk dat hij op termijn ook mooi blijft. Maar goed vloeronderhoud kan behoorlijk tijdrovend en energieslurpend zijn, als je niet de juiste hulpmiddelen tot je beschikking hebt. Welke tools onderschatten mensen vaak in het onderhoud van hun vloer, terwijl ze zoveel tijdwinst op kunnen leveren? Wij zetten 3 hulpmiddelen voor je op een rij waar je eigenlijk niet zonder kan in het onderhoud van je houten vloer. Extra plus: de meesten zijn bijzonder betaalbaar!

1) Goede reiniger(s)

Door je vloer regelmatig te reinigen, blijft hij in een betere conditie dan wanneer vuil en zand vrij spel hebben. En door je reiniger af te stemmen op de afwerking van je vloer, doet hij nóg beter zijn werk! Investeer in een algemene reiniger voor tweewekelijkse schoonmaakronde, maar haal ook producten in huis die gericht zijn op specifieke vlekken. Zo vormt die ene wijn- of koffievlek ook geen bedreiging meer voor je vloer!

Blijf trouw aan één merk

Ben jij fan van een bepaald merk onderhoudsproducten? Heb je jouw vloer bijvoorbeeld gelakt met een Pallmann lak, of kies je altijd voor Rubio Monocoat olie? Zet die lijn dan voort in de keuze van je schoonmaakmiddelen. Kies een reiniger van hetzelfde merk: zo versterk je het effect! Je voorkomt bovendien dat de reiniger de beschermende werking van je olie of lak aantast.

2) Boenmachine

Het lijkt een hele investering, maar van een boenmachine kun je zó veel plezier hebben in het onderhoud van je vloer. Niet meer op je knieën onderhoudsolie of -polish aanbrengen: de boenmachine doet het zware werk voor je. Maar ook een intensieve reinigingsbeurt wordt een stuk gemakkelijker met deze handige tool! Je kunt gewoon blijven staan bij iedere klus, en de roterende machine lost het in een handomdraai voor je op. Praktisch onmisbaar voor elk huishouden met een houten vloer.

3) Viltglijders

Als je het goed aanpakt, kijk je bij vloeronderhoud verder dan de vloer zelf. Want: welke dingen in huis hebben nog meer invloed op de staat van je vloer? De temperatuur, de vochtigheidsgraad, de looppaden die veel gebruikt worden, en het schoeisel dat je huisgenoten dragen. Maar ook de meubels die op je vloer staan, kunnen invloed hebben op je vloer. Zeker als je ze vaak verschuift!

Breng daarom onder meubels altijd viltglijders aan, die het makkelijk maakt om ze schuivend te verplaatsen. Zelfs onder meubels die je niet elke dag verplaatst, zoals je eettafel! Het voorkomt dat ze schade maken aan je vloer. Kies voor simpele plakviltjes, of voor een bevestiging met een schroef voor bijvoorbeeld stoelen. Schade voorkomen is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud!

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Eigenlijk hebben we de meest onderschatte tools bij vloeronderhoud nog weggelaten uit dit lijstje: de stofzuiger en de ouderwetse dweil. Jazeker, een wekelijks stofzuigrondje en een tweewekelijkse dweilronde doen al een heleboel voor de staat van je vloer! Door de basics goed bij te houden, voorkom je dat vuil in je vloer kan krassen. En natuurlijk ziet je houten vloer er op z’n best uit als hij net is schoongemaakt.

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Op zoek naar een goed adres waar je al deze handige hulpmiddelen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Vloeronderhoudswinkel.nl. Je bestelt hier alles voor je vloeronderhoud gemakkelijk online, vanuit je luie stoel! De mooiste lakken en oliën, maar ook speciale reinigers en tooling om het mee aan te brengen. Vanaf een bestelwaarde van €29,95 wordt alles wat je maar nodig hebt, gratis bij je thuisbezorgd; vaak kun je er dezelfde week al mee aan de slag!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen