Je tuin een groene boost geven met graszoden

graszoden

Betegelde tuinen of grote grindbakken zijn helemaal op hun retour: wil je meedoen aan de laatste tuintrends, dan is vergroenen wat je moet doen. Exit grijze stenen, hallo urban jungle! Meer groen aanbrengen in je tuin kun je natuurlijk op verschillende manieren doen: van het plaatsen van mooie plantenbakken of gezellige struiken, tot het aanleggen van een mooi gazon. Wil jij wel een mooie grasmat in je tuin, maar heb je niet de tijd of het geduld om dat helemaal zelf in te zaaien? Dan zijn graszoden misschien wel iets voor jou!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn matten opgekweekt gras. Een mengeling van grasplantjes die al volledig volgroeid zijn, en grond die ze bij elkaar houdt. Meer is het niet! Meer is er ook niet nodig om jouw tuin te voorzien van een stralende grasmat. De graszoden worden op rol geleverd: je rolt ze uit, stampt of walst ze aan, en dan kan het genieten al beginnen! Als je graszoden legt, is je gazon direct gebruiksklaar.

Voordelen van graszoden leggen

Waarom zou je kiezen voor graszoden, en niet voor andere bodembedekkingen om je tuin mee te verfraaien? Wat zijn de unieke voordelen van deze grasrollen?

+ Een groener alternatief voor tegels

Veel mensen kiezen voor het ‘gemak’ van tegels als bodembedekking in hun tuin. Superzonde, want steen houdt niet alleen meer warmte vast, het is ook minder goed voor de waterafvoer in je tuin. Niet echt een groene oplossing dus. En als je denkt dat het onderhoudsvriendelijk is: tegels krijgen groene aanslag en er kan onkruid tussen groeien! Graszoden zijn een milieuvriendelijker alternatief. En je hebt er nauwelijks meer onderhoud aan dan aan een tegelvloer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst weken en weken je tuin niet betreden, omdat je daar gras hebt ingezaaid? Nog steeds wekenlang uitkijken op zwarte grond? Niet met graszoden! Op het moment dat je ze gelegd hebt, kun je direct op het gras lopen en is het een volwaardig, groen gazon. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kunnen ze al een stootje hebben!

+ Minder last van onkruid

Ook zo’n hekel aan onkruid wieden? Dan is het goed om te weten dat je daar met graszoden een stuk minder last van hebt dan bij een zelf gekweekte grasmat. Omdat de graszode in een gecontroleerde omgeving is gegroeid, krijg je alleen maar gras voor je geld. De grasplantjes zijn stevig in elkaar gegroeid en laten eigenlijk gewoon geen ruimte voor andere plantjes. En dat scheelt behoorlijk in het onderhoud van je grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Ga je met graszoden aan de slag, dan wil je natuurlijk wel gras van de allerhoogste kwaliteit. Gras dat met aandacht gekweekt is, met een stevige wortelstructuur. Goed nieuws: dankzij Topgazon is het nu mogelijk om zulk topgras gewoon online te bestellen! Hun op en top Drentse graszoden worden tegen scherpe tarieven bij je thuis geleverd, waar dan ook in Nederland. Of haal ze zelf bij hen af in Drenthe! Ontdek hun assortiment graszoden en bestel ze direct op de site.

Gerelateerd bericht

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen