Verschil tussen click en plak pvc?

click pvc plak vloer vloeren

Ga jij voor een plak pvc vloer of voor een click pvc vloer? Of weet je niet goed wat de verschillen en de voordelen zijn? Wij leggen het je hier uit.

Wat is click pvc?

Click pvc vloeren leg je plank voor plank op eenzelfde manier als dat je een laminaatvloer moet leggen. De planken klik je eenvoudig in elkaar vast door middel van een clickverbinding. Is de dekvloer al (voldoende) egaal? Dan is een ondervloer niet nodig, omdat dit vaak al in de click pvc planken verwerkt zit. Daarnaast kunnen oneffenheden van de dekvloer worden opgevangen door de planken. De vloer is gemakkelijk zelf te leggen en zelfs mee te verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc is een kunststof vloer die je direct verlijmd op een dekvloer. Er wordt dus geen ondervloer geplaatst die eventuele oneffenheden op kan vangen en weg kan werken, dus het is erg belangrijk dat de dekvloer volledig egaal is. Deze moet dus eventueel eerst worden geƫgaliseerd. De voordelen van plak pvc zijn dat het materiaal een zeer goede warmtedoorlating heeft, waardoor het perfect geschikt is voor vloerverwarming (er gaat bijna geen warmte verloren) en dat het zeer geluiddempend werkt, waardoor loopgeluiden verleden tijd zijn. Plak pvc wordt tot slot strak tegen de muur gelegd, waardoor plinten niet nodig zijn.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Dus, kies jij voor click pvc of kies jij voor plak pvc? Click pvc is iets wat je zelf waarschijnlijk kunt leggen, terwijl bij de montage van plak pvc wel wat vakmanschap komt kijken. Kijk in ieder geval goed naar je budget, je woonsituatie en de bovenstaande voordelen en maak jouw keuze! En als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken, kun je jouw nieuwe click pvc of plak pvc vloer eenvoudig bestellen bij Onlinevloershop.nl!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen