Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

aangepaste rolstoelbussen

Ben jij voor je vervoer afhankelijk van een aangepast voertuig? Bijvoorbeeld omdat je gebonden bent aan een rolstoel, of aan een scootmobiel? Dan is een rolstoelbus kopen misschien wel dé oplossing voor jou. Steeds meer rolstoelgebruikers kiezen ervoor om zelf een rolstoelbus aan te schaffen: mede door fiscale voordelen en de dalende prijzen van deze voertuigen wordt dit voor meer en meer mensen een haalbare optie. Waarom je zelf een rolstoelbus aan zou schaffen en welke mogelijkheden dit biedt, lees je allemaal in dit artikel!

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Of je nu zelf achter het stuur wil kruipen of je moet laten rijden, een rolstoelbus kan op al deze wensen aangepast worden. Wil je als rolstoelgebruiker zelf rijden, dan kunnen er tal van aanpassingen gemaakt worden waarmee dat veilig kan. Denk hierbij aan een verplaatsing van het gaspedaal of het aanbrengen van handbediening. En ben je vooral op zoek naar een bus waarin je als rolstoelgebruiker makkelijk vervoerd kunt worden met je rolstoel, dan is een rolstoelbus met bodemverlaging en oprijgoot of -plateau voor jou ideaal. Verder kun je kijken naar slimme vastzetmechanismen waarmee je rolstoel onderweg perfect op zijn plaats blijft.

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als je kunt aantonen dat je afhankelijk bent van je rolstoel (met behulp van een doktersverklaring of een bruikleenovereenkomst van een niet-inklapbare rolstoel), kom je met een rolstoelbus in de meeste gevallen ook in aanmerking voor het laag tarief wegenbelasting. Dat scheelt nogal op jaarbasis! Op de website van de Belastingdienst vind je meer voorwaarden voor het aanvragen van dit laag tarief wegenbelasting: zeker de moeite waard om je in te verdiepen!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Kikkert Rolstoelauto’s heeft al vele rolstoelgebruikers te weg op mogen helpen met een nieuwe of gebruikte rolstoelbus. Een hele eer! Klanten vertellen je graag wat hun ervaringen waren met de aanschaf van hun eigen rolstoelbus, en wat voor verschil het heeft gemaakt in hun leven. Stuk voor stuk unieke verhalen, die de waarde van een eigen rolstoelbus heel mooi weergeven.

“ De bus en de stoelen waarnaar wij op zoek waren ”

“Op zoek naar onze eerste rolstoelbus kwamen we terecht bij Rolstoelauto’s Kikkert. We hebben hen ervaren als deskundig, goede service en meedenkend. Al vrij vlot was er een bus gevonden die aan onze wensen voldeed. Toen er vertraging vanuit onze kant was, is Jan erg flexibel geweest en altijd goed te bereiken. Ook wilde wij graag de losse stoelen met isofix. Jan heeft hierin uitstekend meegedacht en uiteindelijk de stoelen gevonden waar wij naar opzoek waren. Toen de bus eenmaal in bezit was, bleek er nog een klein mankement te zijn. Dit werd super opgepakt met een leenbus ter beschikking. We zijn erg tevreden over de goede service en het deskundige advies dat we hebben gekregen.”
– Fam. Hakvoort

“ Unieke kennis en ervaring ”

“Wij waren dringend op zoek naar een andere rolstoelbus omdat onze vorige bus, waarin we 13 jaar hebben gereden, het op zijn 21e had begeven. Wat meteen opviel bij Kikkert was het grote aanbod en de mooie website met uitgebreide informatie over de auto’s en bussen. Meteen gebeld, met een bus uit de voorraad concreet in gedachten. En dan blijkt de unieke kennis en ervaring: advies was om een andere bus te kiezen, de Transit die we nu hebben.

Het plaatsen van een lift en het vervangen van de oprijplaat die er nu op zat, was geen probleem. Nog dezelfde middag een proefrit afgesproken bij ons thuis. Geweldig die service. En dat geldt ook voor de aflevering: gewoon bij ons aan huis gebracht!”
– Fam. Dogger

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als jij erover denkt om een rolstoelbus te gaan aanschaffen, kan Kikkert Rolstoelauto’s jou de helpende hand bieden. Niet alleen hebben ze standaard een groot aanbod nieuwe rolstoelbussen en occasions klaar staan; je kunt ook een zoekopdracht bij ze uitzetten, waarmee ze speciaal voor jou op zoek gaan naar jouw gedroomde rolstoelvoertuig. Ideaal als je op zoek bent naar dat ene specifieke model! Je rolstoelbus kan tot in de details afgewerkt worden met slimme hulpmiddelen: overleg gerust met één van hun specialisten om de mogelijkheden te ontdekken.

Vind jouw rolstoelbus bij Kikkert

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glucophage (metformin) online kopen Viagra 100mg kopen